Een zonneboiler is een redelijk nieuwe toepassing waardoor je een woning kan verwarmen met behulp van zonne-energie. Het spreekt voor zich dat wanneer je de gratis energie van de zon kan gebruiken om een woning op te warmen dat je hiermee kosten bespaard. Een alternatief hiervoor zijn weer de zogenaamde wamtepompboilers, welke ook zonder de zon werken. Die kunnen dus ook heel interessant zijn.

Daarbij is een zonneboiler ook beter voor het milieu. De manier waarop het apparaat energie opwekt is namelijk vrij van CO2 uitstoot. Dit is wel een probleem bij de verbranding van gas. Dat is namelijk de manier waarop een ketel normaal de warmte voor een verwarming genereert. Het plaatsen van een zonneboiler heeft daardoor alleen maar voordelen en heeft altijd zin.

Besparen op de energierekening

Gratis zonne-energie gebruiken om je woning te verwarmen of het water dat uit de kraan komt gaat je gegarandeerd geld besparen. Iedere keer wanneer de zonneboiler energie levert voor dit doeleinde verbruik je geen gas dat je moet afrekenen met het energiebedrijf.

Door deze besparing op de energierekening zal je de investering voor de zonneboiler binnen afzienbare tijd weer terug kunnen verdienen. Deze investering valt overigens reuze mee. De boiler is een vrij simpel apparaat dat bestaat uit een zonnecollector op het dak en een boiler die verbonden is met de CV ketel. Alle energie die het apparaat levert is een besparing op de normale energiekosten en dus een goede reden om een zonneboiler te laten plaatsen.

Bijdragen aan een beter milieu

Niet alleen de besparing van geld is een goede reden om een zonneboiler te laten plaatsen. Wanneer je milieubewust bent dan heeft de plaatsing ook zin. Zonne-energie is groene energie in tegenstelling tot energie die opgewekt wordt bij de verbranding van gas. Bij de eerste optie komen er totaal geen afvalstoffen vrij. Bij gasverbranding komt er echter wel CO2 uitstoot vrij en dit is slecht voor het milieu. Wanneer je dus een reden wilt hebben om een zonneboiler te kopen dan is het bijdragen aan een beter milieu een extra reden om de plaatsing te rechtvaardigen.